Nuo seno vyrauja patarlė- ką pasėsi tą ir pjausi. Norėtume patikslinti- kaip paruošite dirvą vejos įrengimui ir kaip pasėsite, tą ir pjausite! Todėl mūsų pagrindinis tikslas yra kokybiškas dirvos paruošimas vejai, nes nuo jo priklauso ne tik vejos sudygimas, bet ir tolimesnis augimas.

Siekiant kuo švaresnės vejos, rekomenduojame prieš pradedant dirvos paruošimo vejai darbus, kai piktžolių yra 2-3 lapeliai, nupurkšti tam skirtais herbicidais.

 Priklausomai nuo esamos velėnos vešlumo, dirvožemio sudėties bei struktūros, dirvos paruošimui naudojama skirtinga įranga. Jei žemė labai suplūkta, daug sumedėjusios žolės, kelmų ir krūmelių – naudojama žemės freza. Jei laukas dar prieš kelis metus buvo dirbamas ar yra naujai paskleistas gruntas jo supurenimui pakaks paprastos traktorinės ar mini krautuvo frezos. Mes naudojame aukštesnio lygio frezą – kuri ne tik apverčia velėną ir purena dirvą, bet ir užkasa akmenis. Po tokio žemės frezavimo žemė atrodo tarsi sijota.

Dirva lyginama su kaušu ar specialia žemės lyginimo lenta. Po to purenama ir lyginama specialiu grunto paruošėju. Grunto paruošėjas supurena iki 10 cm storio žemės sluoksnį. Smulkina grumstus, o akmenis ir organines atliekas išstumia į žemės paviršių.

Nors atrodo, kad dirva pakankamai lygi ir paruošta sėjimui, galutiniam dirvos paruošimui vejai naudojame mechanizuotą grėblį. Jo pagalba surenkama daugelis akmenukų ir organinių šiukšlių, dirva tampa dar lygesnė su paruoštomis sklylutėmis vejos sėklai.

Susisiekti

Preliminari dirvos paruošimo vejai kaina

Total 0

Kaina nurodyta “NUO”

Be PVM.

Didesniems plotams taikomos NUOLAIDOS.

Priklausomai nuo ploto dydžio, numatomų atlikti darbų, reljefo sudėtingumo, mechanizuoto vejos įrengimo kaina gali skirtis. Galutinę kainą pasakyti galėsime tik po sklypo apžiūros.

KITOS SUSIJUSIOS PASLAUGOS